Η ΟΜΑΔΑ

Νένια Μ. Αδαμίδου

Νένια Μ. Αδαμίδου

T.+30 6974 32 94 31 | E. n.adamidou@dikaion-law.com
| | |

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

  • Ναυτιλία
  • Ασφαλιστικό Δίκαιο
  • Ξένες Επενδύσεις
  • Real Estate
  • Ξενοδοχειακό Δίκαιο
  • Εμπορικές Συμβάσεις
  • Κρατικές Ενισχύσεις
  • Επίλυση Διαφορών

Η Νένια εξειδικεύεται στο Ναυτικό Δίκαιο με ιδιαίτερη έμφαση στις αξιώσεις κάθε είδους έναντι πλοίων και με σημαντική εμπειρία στα ναυτικά ατυχήματα, στις συγκρούσεις και προσαράξεις, όπως και στις μεσεγγυήσεις και συντηρητικές κατασχέσεις πλοίων. Είναι μια από τις λίγες δικηγόρους για ναυτικά ζητήματα που εξειδικεύεται τόσο στο "υγρό" όσο και στο "ξηρό" salvage και η εμπειρία της αφορά συγκρούσεις, ναυαγιαίρεση & διάσωση, ITT & συμβάσεις για ανελκύσεις ναυαγίων, ολικές απώλειες, πυρκαγιές και προσαράξεις, όπως και αξιώσεις από διαφορές μεταφοράς φορτίων και από διαφορές από συμβάσεις ναύλωσης, καθώς και κάθε είδους αξιώσεις που εγείρονται από θαλάσσιες φορτωτικές.

Η Νένια εξειδικεύεται επίσης στις διασυνοριακές συναλλαγές, συμβάσεις και απαιτήσεις και την επίλυση διαφορών σε εταιρικές, εμπορικές και ναυτιλιακές υποθέσεις και διαθέτει ευρεία εμπειρία στις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, τις επενδύσεις Ελλήνων στο εξωτερικό, την εταιρική ανασυγκρότηση και τις στρατηγικές εταιρικές λύσεις, τη φορολογία και το φορολογικό σχεδιασμό προσώπων και επιχειρήσεων και το επιχειρηματικό real estate. Διαθέτει εξίσου σημαντική εμπειρία στις κρατικές ενισχύσεις, καθώς και στην σύνταξη εταιρικών και εμπορικών συμφωνιών και συμβάσεων, ενώ έχει ενδελεχή γνώση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των τουριστικών επενδύσεων, καθώς και των σχετικών συμβάσεων διαχείρισης τουριστικών επιχειρήσεων και των διαδικασιών αδειοδότησης και σύννομης οργάνωσης ξενοδοχείων και τουριστικών θέρετρων κάθε μορφής.

Eίναι μέλος και πρόσωπο-κλειδί της ομάδας "Επείγουσας Συμβουλής" του γραφείου μας για τα επείγοντα ζητήματα και έμπειρη μάχιμη δικηγόρος. Επαινείται συνήθως από τους πελάτες της για την προσωποκεντρική και φιλική της προσέγγιση και για το γεγονός ότι δεν περιπλέκει τα θέματα με τη νομική ιδιόλεκτο. Είναι πεπειραμένη και δυναμική δικηγόρος και έχει εργαστεί για μεγάλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πλοιοκτήτες, εφοπλιστές, ναυτιλιακές εταιρείες κάθε είδους, πετρελαϊκές εταιρίες και εταιρίες εμπορίας καυσίμων, εταιρίες μεταφορών και logistics, καθώς και παρόχους υπηρεσιών διάσωσης και ρυμούλκησης, ελληνικές και ξένες τουριστικές, κατασκευαστικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις κ.ά.. Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρίες και διεθνείς επενδυτές μεγάλης εμβέλειας στην Ελλάδα στο πλαίσιο διάφορων έργων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η Νένια είναι ιδρυτικό μέλος και Διευθύνων Εταίρος της DIKAION LAW. 

Εργάστηκε επί σειρά ετών στη δικηγορική εταιρεία "ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΜΕΖΑΣ" και διετέλεσε ταυτόχρονα αποκλειστική νομική σύμβουλος μεγάλου Ναυτιλιακού Ομίλου στη Θεσσαλονίκη στον χώρο των Ρ/Κ - Ν/Γ από το 2004 και μέχρι τον Ιούνιο 2019.

Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (έλαβε το Πτυχίο Νομικής που της απονεμήθηκε με «Άριστα» το 2001) και έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (LL.M.) στο Εταιρικό και Εμπορικό Δίκαιο (με Έπαινο) από το London School of Economics & Political Science του University of London, το οποίο έλαβε το 2002. Έγινε δεκτή ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης το 2004 με διάκριση και είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Είναι επίσης Μέλος των ακόλουθων φορέων και θεσμών: του Σώματος Ορκωτών Διαιτητών - Chartered Institute of Arbitrators (CIArb), της ναυτικής ένωσης BIMCO, του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ελληνοολλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και έχει παραστεί σε πολυάριθμες Γενικές Συνελεύσεις της Διεθνούς Ένωσης Διάσωσης- International Salvage Union (ISU) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών Πλοίων - European Tugowners Association (ETA). Είναι μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στην κατάρτιση του Κανονισμού Διαιτησίας του Συλλόγου που επικυρώθηκε εντός του 2019, ενώ έχει διατελέσει επίσης επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων του Κ.Δ.Ε.O.Δ..

Mπορεί ευχερώς να εργαστεί στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα, καθώς διαθέτει άριστη γλωσσική επάρκεια στις γλώσσες αυτές. Μιλάει επίσης Ισπανικά.